ابوالفتح: آمریکا نه می‌خواهد به برجام ۲۰۱۵ بازگردد نه وارد دوران بدون برجام شود-راهبرد معاصر
تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم

ابوالفتح: آمریکا نه می‌خواهد به برجام ۲۰۱۵ بازگردد نه وارد دوران بدون برجام شود

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: سیاست دوگانه آمریکا در قبال ایران ناشی از این واقعیت است که دولت آمریکا نه می‌خواهد به برجام ۲۰۱۵ بازگردد و نه تمایلی به وارد شدن به دوران بدون برجام و مخاطرات آن دارد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 24
کد خبر: ۱۵۵۹۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در تحلیل سیاست دوگانه آمریکا مبنی بر حمایت از تداوم ناآرامی‌ها در ایران از یک سو و ارسال پیام به مقامات کشورمان برای از سرگیری مجدد مذاکرات از سوی دیگر گفت: اینکه سیاست اعلامی و اعمالی آمریکا در قبال ایران متفاوت باشد، مسئله جدیدی نیست.

 

وی افزود: در 43 سال گذشته در خیلی از مواقع از یک طرف ایران را محور شرارت و حامی تروریسم خطاب می‌کنند و از طرف دیگر در پی مذاکره با ایران بر سر موضوعات مختلف بوده‌‌اند. در این یک و سال نیم مذاکرات وین نیز همین طور بوده و در برخی موارد، در حالی که مذاکرات ادامه داشته آمریکایی در برهه‌های زمانی مختلف ایران را متهم به کارشکنی در مذاکرات کرده‌اند.

 

*آمریکا نه می‌خواهد به برجام 2015 بازگردد نه وارد دوران بدون برجام شود

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: اینکه یک روز مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی می‌شود که مذاکره با ایران از دستور کار این کشور خارج شده و تمرکز آنها بر اعتراضات مدنی در ایران است و روز بعد از آن مقام دیگر آنها تنها راه کاهش مناقشات را دیپلماسی قلمداد می‌کند ناشی از این واقعیت است که دولت آمریکا نه می‌خواهد به برجام 2015 بازگردد و نه اینکه وارد دوران بدون برجام شود.

 

بلینکن: همچنان دیپلماسی را بهترین راه حل درباره برنامه هسته‌ای ایران می‌دانیم

ابوالفتح با بیان اینکه " این بازی دوگانه آمریکایی یک تکنیک قدیمی با هدف اثرگذاری بر افکار عمومی است" ادامه داد: فارغ از اینکه چه اتفاقاتی در یک ماه گذشته در ایران افتاد، آمریکایی‌ها حدفاصل دو سر یک طیف قرار گرفتند و در این مسیر نیز هدف مشترکی را دنبال می‌کنند. هدف آنها این است که بتوانند ضمن طولانی کردن بندهای غروب آفتاب (sunset clause) در توافق هسته‌ای 2015، برجام منطقه‌ای و موشکی را به ایران تحمیل کنند.

 

وی افزود: البته برای تحقق این هدف اختلاف نظری که در میان طیف‌های مختلف آمریکا وجود دارد این است که جمهوری‌خواهان معتقدند این امتیازات باید به شکل یکجا و در قالب یک توافق از ایران گرفته شود در حالی که دموکرات‌ها معتقد به گرفتن این امتیازات به شکل مرحله‌ای و فاز به فاز هستند.

 

*چرا آمریکا تمایلی به اعلام مرگ برجام ندارد

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکایی‌ها بر این باورند که دوران بدون برجام مخاطراتی برای آنها دارد، خاطرنشان کرد: معنای دوران بدون برجام برای آمریکایی‌ها این است که ایران سلاح هسته‌ای خود را می‌سازد که در این صورت آنها نیز در تقابل با این اقدام باید عکس‌العملی داشته باشند. بنابراین باید وارد جنگ با ایران شوند. از آنجا که آمریکا یا نمی‌خواهد یا توانایی ورود به یک جنگ مستقیم با ایران را ندارد به همین دلیل مرگ مذاکرات را هم رسماً اعلام نمی‌کند و در پشت پرده سیگنال‌هایی برای تداوم مذاکرات ارسال می‌کند.

 

ابوالفتح درباره اینکه برخی‌ کارشناسان معتقدند پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات کنگره در پایان آبان ماه، سیاست نهایی آمریکا در قبال احیای برجام نیز مشخص می‌شود، تصریح کرد: من منکر تاثیر انتخابات بر روند مذاکرات نیستم، حال این انتخابات چه می‌خواهد انتخابات مجلس یا ریاست‌جمهوری در ایران باشد یا انتخابات کنگره یا ریاست‌جمهوری در آمریکا باشد اما این اثرگذاری به گونه‌ای نیست که ما تصور کنیم با برگزاری یک انتخابات در یکی از دو کشور تحول بنیادین رخ دهد.

 

کاخ سفید: چشم‌اندازی برای احیای برجام در آینده نزدیک وجود ندارد

وی با تاکید بر اینکه مشکل برجام در ذات این توافقنامه است نه اینکه مذاکره کننده و دولت‌ها چه رویکردی داشته باشند، گفت: ترامپ از روی میل شخصی از برجام خارج نشد که حالا بایدن بخواهد به آن بازگردد، عقل جمعی در ایالات متحده به این نتیجه رسید که برجام منافع این کشور را تامین نمی‌کند بنابراین از آن خارج شد و تا زمانی که تمام منافع ملی آمریکا در برجام تامین نشود، این کشور اراده جدی برای بازگشت به برجام 2015 نخواهد داشت و این مسئله به تغییرات سیاسی در هر یک از دو کشور نیز وابستگی خاصی ندارد.

 

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: منافع آمریکا زمانی تامین می‌شود که این کشور بتواند علاوه بر توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران، برنامه موشکی و منطقه‌ای کشورمان را نیز تحت کنترل کامل خود قرار دهد، بنابراین حتی اگر در انتخابات آتی کنگره، دموکرات‌ها نیز به پیروزی برسند، تغییر خاصی در نحوه سیاست‌ورزی هیئت حاکمه آمریکا در قبال ایران اتفاق نمی‌افتد./ تسنیم

ارسال نظر